leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

 

Elk mens heeft elke dag de mogelijkheid om een baanbrekend besluit te nemen. ‘Ik ga het vanaf nu anders doen’. Daarmee heeft hij of zij invloed op het werk, de omgeving, de relatie en ontstaat beweging.


Drivers seat

‘Public Servants’ nodigt leiders om in de ‘drivers seat’ plaats te nemen. Het kan immers altijd anders! Voor de meeste leiders is dit goed nieuws. Voor sommigen niet.

Slecht nieuws is het voor de leider die de oorzaak voor het niet slagen van zijn missie buiten zich zelf legt. Hij of zij klaagt over zijn organisatie, medezeggenschap, medewerkers of  stakeholders. Zo’n houding gaat niet helpen. Hij of zij zal moeten bedenken hoe het eigen gedrag moet worden veranderd zodat er wel beweging komt! Het is goed nieuws voor de leider die beseft dat hij hiermee goud in handen heeft. Door het veranderen van zijn eigen gedrag kan hij bergen verzetten! En op het eigen gedrag heb je altijd invloed!


‘Public Servants’ kan individuele managers en managementeams helpen effectiever te worden. We gaan op zoek naar gedrag dat achterwege moet blijven en (ander) gedrag dat wel moet worden ingezet. Daarmee is een manager of een team van managers van niemand meer afhankelijk om gewenste veranderingen te realiseren. Je hebt immers niemand nodig om zelf ander gedrag in te zetten.


Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak moet eerst duidelijk worden welke belemmerende overtuigingen de leider tegenhouden om zijn gedrag te veranderen. ‘Public Servants’ biedt leiders daarin graag persoonlijke ondersteuning.

Leiderschaps ontwikkeling
Coaching en supervisie
Meerdaagse coaching
Coaching on the job